We gaan wonen in Parijs!

Oui Oui, nous allons habiter  à Paris!

Wow, over drie weken ga ik al met mijn man en zoon verhuizen naar Parijs. Mega spannend! Er moet namelijk nog heel veel geregeld worden. Zo hebben we nog geen woning in Parijs en zoeken we nog huurders voor ons huis in Rotterdam. Waar ik vroeger, voordat ik moeder werd, overal controle op wilde hebben, lukt het mij nu om dingen meer los te laten. Bijvoorbeeld vertrouw ik er nu op dat we op tijd een mooie woning en een crèche gaan vinden in Parijs. Misschien moet ik wel mijn hoge verwachtingen voor een crèche los laten. In Rotterdam had ik namelijk mijn baby ingeschreven op een voor mij ideale crèche. Denk aan dagelijks serveren van de heerlijkste verse maaltijden door een lokale keuken en het hebben van een groene binnentuin. Maar voordat mijn kindje op een houten fiets door een binnentuin kan crossen duurt ook nog wel even;-)

Hoe pakken we de verhuizing aan naar het buitenland?

  1. Zoeken naar een appartement. Mijn man en ik gaan eind deze week samen naar Parijs toe om met een lokale makelaar naar verschillende appartementen te kijken. We hebben gekozen om in het 17e en 8e te zoeken naar een appartement. Ook zoeken we een gestoffeerde woning, zodat we niet tussen andermans spullen hoeven te leven. Een ander voordeel hiervan is dat ik een appartement volledig kan inrichten! Dus, ik ben al bezig met een moodboard. Maar daar vertel ik later nog meer over..
  2. Regelen van een plek op een crèche en inschrijven bij kinderarts. Als het bekend is waar we gaan wonen, kunnen we op zoek gaan naar een crèche en een kinderarts (kinderen gaan naar de kinderarts en niet naar het consultatiebureau).
  3. Afsluiten van een internationale zorgverzekering en uitschrijven in de gemeente.
  4. Ons huis in Rotterdam verhuren.
  5. Verhuisvrachtwagen boeken.

Oftewel verhuizen naar het buitenland is heeeel veel regelwerk! Alhoewel ik de 2 dagen zoeken naar een woning in Parijs zie als een mini-vakantie, betekent dit ook dat ik voor het eerst een nacht zonder mijn baby ga doorbrengen. Naast dat ik benieuwd ben hoe ik dit ga vinden, vergt het ook veel voorbereiding aangezien ik borstvoeding geef. Aan de andere kant betekent een nacht in Parijs slapen; dineren met wijn en uitgaan met cocktails..Ik kan niet wachten!

 

 

Share the love:

One thought on “We gaan wonen in Parijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *